Online ORL

  • Postupy

A také fórum pro pacienty se sekcemi:

  • Nemoci nosu a vedlejších nosních dutin
  • Nemoci hltanu a hrtanu
  • Ušní choroby
  • Dětská ORL onemocnění
  • Plastická chirurgie

Pro lékaře

A samozřejmě fórum pro otorinolaryngology s oddíly:

  • Problémy otorinolaryngologie
  • Tonsilární problém
  • Problémy plastické a rekonstrukční chirurgie
  • Konference, konvence, školení

Online konzultace otolaryngologa

Zeptejte se otolaryngologa na otázku a do hodiny dostanete zaručenou odpověď. Chcete-li se zeptat otolaryngologa, musíte v chatu formulovat otázku. Když lékař odpoví, pošleme vám oznámení na váš e-mail nebo zavoláme telefonicky nebo přes Skype. Otolaryngolog (ORL) online je připraven odpovědět právě teď, položit otázku, konzultace probíhá v chatu a telefonicky. Pracujeme nepřetržitě a na dálku. Náš tým zahrnuje dospělé lékaře i děti.

Potřebujete pomoc od otolaryngologa?

Konzultace s otolaryngologem v reálném čase

WhatsApp, Viber, Telegram

  • Whatsapp
  • Viber
  • Telegram
  • Vk

Otolaryngolog (ORL) je lékař, který diagnostikuje a léčí nemoci hltanu, hrtanu, nosu, vedlejších nosních dutin, mandlí a ucha. Otolaryngolog je často označován jako ORL lékař.

Otolaryngolog pracuje s různými nemocemi: rýma, zánět středního ucha, zánět vedlejších nosních dutin, zánět hltanu, laryngitida, abscesy ORL orgánů, zakřivení nosní přepážky, krvácení z nosu, sírový zátka, cizí tělesa a traumatické poranění ORL atd. Pokud se vy nebo vaše dítě obáváte bolesti bolest v krku, bolest při polykání, bolest v nose nebo uchu, krvácení z nosu, sípání, hlučné dýchání, chrápání, různé poruchy hlasu, potíže s nasálním dýcháním, ztráta sluchu, různé výtoky z ucha nebo nosu, tinnitus, závratě atd. - to vše je důvod k návštěvě lékaře.

Pokud však najednou nemáte příležitost se objednat na otolaryngologa právě teď, na ulici v noci, o víkendech nebo svátcích, byli jste u lékaře, ale stále existuje několik otázek - na našich webových stránkách můžete získat online konzultaci. Najděte vhodný nadpis, položte otázku, rozhodněte se o typu konzultace a naši specialisté vám co nejdříve odpoví.

Konzultace s dětským otolaryngologem, konzultace s dospělým otolaryngologem.

Laura konzultace online

Váš dotaz byl odeslán pro moderování. Bude brzy zveřejněno.

Odpověď na otázku obdržíte na uvedený e-mail.
Seznam otázek je také k dispozici ve vašem osobním účtu na webu.

Průměrná doba odezvy - 24 hodin.
Maximální čekací doba - 3 pracovní dny od data zveřejnění.

Ahoj, 3. den mám pocit těsně pod kořenem jazyka, jako by tam byl přilepený kousek jablečné slupky nebo hrášek strouhanky. Nepomáhá ani voda, ani hrubé jídlo, ani vykašlávání. Když polknu, cítím to. a pokud jsem na levé straně, pak na levé a na pravé na pravou... a stojím - respektive uprostřed.

Udělám rezervaci - zvracel jsem žluč po dobu 8-10krát denně (pohřbila moji matku a vypila litr koňaku týdně, aniž bych jedla svačinu, proto zvracení s těžkými křečemi v krku.

Odpusťte, pokud nemluvím vaším odborným jazykem a jsem otupělý, ale jsou tam nějaké žíly, možná (bojovat znovu) je to jako protahování ?, Nebo je to něco špatného. dík.

P.S. Snažil jsem se seškrábat prstem a vatovým tamponem, kromě zvratků.

Dobré odpoledne. Pomozte prosím, už více než 5 měsíců teplota 37-37,4 skáče, svědí se v nosohltanu a jako by to bylo nějaké sucho, na samém začátku, když jsem onemocněl asi měsíc a půl, byl stále suchý, silný kašel se záchvaty. Zpočátku jsem pil a sirupy proti kašli a amiksin a nejrůznější spreje na krk, antibiotikum summamed, vše dočasně pomohlo a jak se léčba znovu zastavila, příznaky zesílily, teplota neustupovala.

V únoru jsem udělal flash disk, všechno je v pořádku, prošel jsem krevním testem, všechno je v pořádku, později jsem udělal endoskopii nosohltanu, našli mi thornwaldskou cystu, ale ona to chápala tak malou jako ona a bez jakéhokoli zánětu. Diagnostikovali chronickou vazomotorickou rýmu a chronickou tonzilitidu, i když mandle jsou malé a hrdlo obecně nikdy prakticky neobtěžovalo; nicméně provedli několik procedur na mandlích a umyli mandle. Zkoušel jsem také testy - nejmenší přebytek normy, c - reaktivní protein a revmatoidní faktor, to je normální.

Do nosu mi kapaly nejrůznější kapky, Amavis, polydex, kloktaný všemi druhy bylin, to je k ničemu.

navrhl, že by to mohlo být kvůli žaludku, protože tam byly problémy, udělal FGDS, všechno je normální, neexistuje žádný casting.

2krát jsem absolvoval výtěry na výsev z nosu a krku, naposledy v nosu byl odhalen stafylokok mírný růst, v krku streptokok bohatý růst a hojná neisseria subflava.

Prošel testy na viry, Epsteinova tyčinka, cytomegalovirus, herpes simplex typu 1,2, nic z toho nebylo nalezeno.

Byl jsem konzultován onkologem s Laurou, řekl jsem, že vše je v pořádku s vizuálním vyšetřením, odesláno na MRI.

A doslova před dvěma týdny jsem provedl MRI měkkých tkání krku, na závěr nebyla potvrzena diagnóza Thornwaldtovy cysty a obecně na závěr bez patologických změn.

Také teď předepsali antibiotikum suprax, piju 8 dní a absolutně nepomáhá.

V nosohltanu stále lechtá a hlen stéká po zadní stěně, někdy suchý kašel a teplota neklesá.

Řekněte mi, jaké další testy mohu absolvovat? Po celou dobu nelze s teplotou nic dělat, apatie, žádná síla, periodicky těžká hlava ((

Zeptejte se lékaře ORL

Kontaktní informace

Dobrý den, taková otázka, 10 dní jsou uši položeny, nyní je teplota 37,8 po dobu 3 dnů, čich zmizel, necítím chuť, vůni, tlak 90/50, hluk v hlavě a uších

Dobré odpoledne, Anno.

Na základě vašich příznaků se u vás rozvine těžký zánět..

Vzhledem k současné epidemiologické situaci, značně sníženému krevnímu tlaku a ztrátě čichu a chuti, doporučuji, abyste se urgentně poradili s odborníkem na další diagnostiku..

Ahoj! Před 4 měsíci jsem ztratil čich. Byl tam opar, mírný výtok z nosu, bolest v krku, žádná teplota. Výtok z nosu je pryč, ale čich je pryč. Podle výsledků rentgenového záření je sinusitida edematózní. Prováděná léčba ORL: sprej avamis, polydex, tablety sinupret, inhalace s eukalyptem. Nepomohlo. Šel jsem k neurologovi, udělal jsem MRI mozku. Nebyla odhalena žádná patologie. Nedávno jiná ORL předepsala horké injekce a výstřely Milgam a antivirové pilulky proti herpesu. Opět nic nepomohlo. Prosím, řekněte mi, jak získat svůj čich zpět, co dalšího je třeba udělat.

Dobrý den, mám zvonění v uších nebo v hlavě, nemohu to určit. Pokud zavřete pravé ucho prstem, pak se po chvíli objeví vibrační nebo pulzující zvonění, u levého ucha se to nestane. Zvonění je konstantní již týden. Usínám, ale není to příjemné.

Dobré odpoledne. Od dubna se na mém měkkém patře začaly pravidelně objevovat hrboly, spíš jako průhledné bubliny. Vždy na stejném místě. S průhlednou, napínací kapalinou uvnitř. V podstatě při jídle začínají růst a tvrdnout, jako by otoky. Později postupně měknou a praskají. Po dni nebo dvou začnou znovu růst a tak dále v kruhu. Velmi bolestivé při jídle. Jsou jen dva, levý a pravý. Můžete mi prosím říct, co to může být a jak to opravit? Děkuji.

Řekněte mi, prosím, otázka zní takto: po tři měsíce se mi zvětšil nos, ať už otok, nebo otok, nebo krev spěchá, ale zvětšený bez zjevných známek, není žádný rýma. Byl u Laury, daroval krevní testy a řekl, že žádné alergie. Co by to mohlo být?

Dobrý den, Eleno!

Pokud je navenek zvýšen (ne vnitřní edém), jsou možné kožní nemoci nebo rhinofyma. Pokud není možné přijít na naši schůzku, kontaktujte dermatologa.

Ahoj! Prosím, řekněte mi, nosní přepážka je mírně ohnutá doleva (CT), je těžké dýchat do levé nosní dírky a pravidelně krvácí. Vyšetření na ORL ukázalo proliferaci sliznice v levé nosní dírce. Věk 59. Je v mém případě nutné provést operaci? Pokud ano, který? Díky moc předem!

Dobrý den, včera jsem si všiml boule za uchem, která byla tvrdá na dotek. Když se jí dotknu, dítě nijak nereaguje. Co by to mohlo být? Díky předem za Vaši odpověď.

„Hrbolky“ za uchem u dětí mohou být obvykle projevem vrozených cyst nebo zvětšené lymfatické uzliny.

Pro objasnění situace doporučujeme kontaktovat lékaře ORL pro vyšetření

Dobré odpoledne, prosím pomozte. Nedávno mi byl odstraněn zub moudrosti. Zpočátku mě bolelo hrdlo, ale na mandlích nic nebylo. Nyní mám na mandlích abscesy, hrdlo mě nebolí. Na hltanu jsou puchýře. Teplota 37,1 (Teď se musím vypořádat s alergenem doma) Stomatitida byla před extrakcí zubu.

Ahoj. Řekni mi prosím. Dítěti je 5 let. Stěžuje si, že bolí polykat sliny. Zároveň NEBOLÍ polknout jídlo a tekutiny. Byli jsme před 10 dny u terapeuta ve službě. Viděla červené hrdlo, nebyla tam žádná plaketa, plíce byly čisté. Předepsaný Miramistin 2 ct. x 4-5r / d - 7 dní a tonsilgon - 10 kopecks x 5-6r / d - 7 dní, poté 3 r / d 3 dny (celkem 10 dní). Uplynulo 10 dní léčby, dítě si stále stěžuje, že bolí polykat sliny. Co je v této situaci lepší udělat?
dík.

Dobré odpoledne, Irino!

V tomto případě doporučujeme provést úplné vyšetření dítěte k identifikaci příčiny, a to endoskopické vyšetření hrtanu (laryngoskopie), bakteriologické vyšetření z krku a ultrazvuk měkkých tkání krku.

Po získání výsledků bude možné rozhodnout o další taktice léčby..

Dobrý den, doktore! Osobně lékař ORL předepsal očištění mandlí ze zátek, protože diagnóza byla chronická tonzilitida. Trochu jsem zaklepal párátkem, krev začala téct, ale jen trochu. Ošetřeno peroxidem a Lugolem. Jaké jsou důsledky?
Uplynul den, nic se neobtěžuje!

Dobrý den, Inno!

Pokud uplynul den a nic se neobtěžuje, pak jsou některé důsledky nepravděpodobné.

Doporučujeme vám umýt si mandle u odborníka.

Ztráta čichu po desrinitidě, co dělat?

Je nepravděpodobné, že by zmizela kvůli tomuto léku (pokud je to kvůli němu, pak bude po zrušení obnoven), spíše kvůli problému, kvůli kterému jste použili desrinitidu.

Dobré odpoledne. Pomozte prosím, po dobu více než 5 měsíců je teplota 37-37,4.
Když jsem poprvé v listopadu onemocněl, objevily se silné sliznice, bolest v krku a mírný kašel, které se uzdravily za týden a půl.
Na konci prosince pak znovu onemocněla, obávala se hlavně horečky a silného kašle se záchvaty, pila nejrůznější sirupy, antivirový amiksin, kloktala bylinkami, obecně, standardní léčba, vypila také summamed antibiotikum, dočasně pomohla, ale když přestala užívat léky, všechny příznaky se obnovily, takže Byl jsem léčen 2 měsíce. Stále se mi podařilo zbavit se kašle, ale v nosohltanu se potilo, bylo to hrudkovité a jako by byla suchá, hlen stékal po zadní stěně, horečka, hlava pravidelně bolí a stav pravidelně postrádá sílu.
V únoru jsem vyrobil flash disk, vše je v pořádku, prošel jsem krevním testem, vše je v pořádku, později jsem provedl endoskopii nosohltanu, našli trnovou cystu, ale ona jí rozuměla tak málo, jak jí rozuměla, a bez jakéhokoli zánětu, diagnostikovali chronickou vazomotorickou rýmu a chronickou tonzilitidu, i když mandle jsou malé a hrdlo obecně jsem se prakticky nikdy neobtěžoval, přesto provedli několik procedur na mandlích, umyli mandle, prošli také testy - minimální překročení normy, 109, rychlostí až 100, c - reaktivní protein a revmatoidní faktor, to je vše normální.
Do nosu mi kapaly nejrůznější kapky, Amavis, polydex, kloktaný všemi druhy bylin, to je k ničemu.
navrhl, že by to mohlo být kvůli žaludku, protože tam byly problémy, udělal FGDS, všechno je normální, neexistuje žádný casting.
2krát jsem absolvoval výtěry na výsev z nosu a krku, naposledy v nosu byl odhalen stafylokok mírný růst, v krku streptokok bohatý růst a hojná neisseria subflava.
Prošel testy na viry, Epsteinova tyčinka, cytomegalovirus, herpes simplex typu 1,2, nic z toho nebylo nalezeno.
Byl jsem konzultován onkologem s Laurou, řekl, že je vše v pořádku, mandle nebyly zvětšeny a bez zátek, zaslány na MRI, aby se vyloučily cysty.
A doslova před dvěma týdny jsem provedl MRI měkkých tkání krku, na závěr nebyla potvrzena diagnóza Thornwaldtovy cysty a obecně na závěr bez patologických změn.
Také teď předepsali antibiotikum suprax, pili 10 dní a absolutně nepomohli.
Také jsem si všiml, že z tepla, jako by lechtání zesílilo, se zdá, že to dává v uších, bylo to tak, že se lymfatické uzliny v blízkosti krku zapálily, ale to je několikrát, mohlo to někde foukat.
V nosohltanu stále lechtá, hrudka stojí a hlen stéká po zadní stěně, pořád chcete plivat, někdy suchý kašel, bolí vás hlava a teplota neklesá.
Řekni mi, co by to mohlo být? Jaké léky mohou pomoci?
Zdá se, že jsem již absolvoval všechny potřebné testy.
Po celou dobu nelze s teplotou nic dělat, apatie, žádná síla, periodicky těžká hlava ((
Předem děkuji za odpověď.

Děkujeme vám za podrobnou historii, soudě podle vašich stížností a údajů, mluvíme o chronické dekompenzované tonzilitidě, s jakýmkoli zvýšením hladiny ASLO, my a náš tým považujeme problém chronické tonzilitidy za dekompenzovaný, tj. Nepodléhá konzervativní léčbě, kterou vaše praxe prokázala. To znamená, že je nutná chirurgická léčba, toto doporučení však nemůže být konečné, protože z vašich slov předpokládáme pouze přesné konečné rozhodnutí o vyšetření.

Po horečce mě bolelo hrdlo, vzal jsem si tavanik 500 po dobu pěti dnů, opláchl jsem rotocanem, nastříkal tantum verde a hned jsem nasál grammidin, částečně není vůně ani vůně

ORL konzultace (otolaryngologové) online

Zeptejte se anonymně na ORL (otolaryngologa) zdarma (online), získejte bezplatnou konzultaci s lékaři. 21 otázek ORL (otolaryngologů) od pacientů, 18 odpovědí lékařů.

Otázky pacientů 21

Jaká infekce může způsobit kliknutí ve středním uchu a sluchové trubici??

Ahoj. Řekni mi prosím
Začal jsem klikat do středního ucha a Eustachovy trubice loni na podzim? Obě uši. Jak jsou diagnostikovány infekce v těchto oblastech? Jaké jsou pravděpodobné infekce?

Problém je v tomto: když pohybujete jazykem a hrdlem (při žvýkání, mluvení), je ovlivněna Eustachova trubice a „bublá“. „chpokat“, a zároveň jsou ve středním uchu strašně nepříjemná kliknutí a bublání. Rozhodně si myslím, že ušní kosti cvakají..

Když to začalo, lymfatické uzliny na krku mě bolely současně. Bolest v lymfatických uzlinách zmizela za měsíc. A kliknutí zůstala po dobu šesti měsíců.
A nedávno lymfatické uzliny znovu bolely a kliknutí zesílila.

Jaké infekce mohou způsobit kliknutí v uchu a eustachovské trubici? JAK JE DIAGNOSTIKOVAT?
Na recepci mi ORL řekla, že odtud neprovedli analýzu. Zaregistroval analýzu z vnější strany ucha - prošel, všechno je normální.

Lze tato místa zkontrolovat pomocí něčeho jako endoskopu? Co se tam děje?

Zpočátku jsem se nakazil nepochopitelnou infekcí sexuálním kontaktem. Příznaky: svědění, suchost, bolest, zánět, horečka, zduření lymfatických uzlin. Tyto příznaky byly mezi nohama. Pak se začaly šířit do očí, hrdla. Ale všichni projdou. Pouze kliknutí zůstanou navždy. Kliknutí se také vyvinula v kloubech po celém těle..
Nemohou najít infekci, prošel mnoha testy. Genitální příznaky na špatném místě k provedení testu.
Ne skutečnost, že je ze standardu pohlavní (chlamydie, kapavka). Koneckonců, jiné infekce (stafylokoky a spousta dalších) mohou být přenášeny i sexuálně? Obecně není známo, jaký druh infekce.

Dobrý den, diagnóza Randu-Oslera, denní krvácení z nosu, atrofie nosní sliznice, se celý rok nehojí

Provádějí Youngovu operaci v Rusku? Jaká léčba nebo podpůrná terapie se používá? Už není možné žít takhle.

Dobré odpoledne. I když ano, myslím, že má smysl nejprve vyzkoušet koagulaci krvácející zóny. Po Youngově operaci nosní dýchání, vůně a možná i chuť úplně zmizí. Operace je považována za radikální a provádí se pouze v Show v plném rozsahu. jako poslední možnost.

Ztráta čichu v důsledku rýmy

Ahoj. Mám takový problém, nebyl tu velký rýma, po kapkách kapek "xymelinu" můj čich zmizel. Dnes je třetí den, protože prakticky neexistuje čich, ten se na chvíli objeví a zmizí, není tam žádná teplota. Z léků užívám synupret, tizin. Existuje také nasalismus, rodina je velká, jen já jsem nachlazen. Řekněte mi, jak to ukázat v plném rozsahu. zbav se toho.

Dobré odpoledne. Ztráta čichu je často příznakem nachlazení. Pocit vůně se obvykle vrátí během 1-2 týdnů a nevyžaduje další ošetření.

Bolest ucha

Dobrý den, všiml jsem si tohoto vzoru za poslední 4 měsíce. Po silném větru bolí hlava, ve stejný nebo následující den. Následujícího dne se k bolesti hlavy přidala tupá bolest v oblasti uší. Vyrobil jsem ušní svíčku, pomohlo to. Co by mohlo být důvodem takové bolesti?

Dobré odpoledne. Příčiny mohou zahrnovat: sírovou zátku, neuralgii trigeminu, migrénu a stavy podobné migréně.

Nízká horečka déle než 5 měsíců, bolest v krku, hlen v nosohltanu

Dobré odpoledne. Pomozte prosím, již více než 5 měsíců teplota skáče o 37-37,4. Koncem prosince onemocněla, obávala se hlavně horečky a silného kašle se záchvaty, pila nejrůznější sirupy, antivirový amiksin, kloktal bylinkami, obecně, standardní léčba, pila také antibiotika, dočasně pomohla, ale jak přestala brát léky, všechny příznaky se obnovily, takže jsem byl léčen po dobu 2 měsíců. Stále se mi podařilo zbavit se kašle, ale v nosohltanu se objevil pot, hrudka a jako by nějaký sucho, hlen stékal po zadní stěně, horečka, hlava pravidelně bolí a stav pravidelně postrádá sílu.
V únoru jsem udělal flash disk, všechno je v pořádku, na klinice mi provedli rentgen, pokud se nemýlím, zkontrolovali tam zánět vedlejších nosních dutin, všechno bylo čisté, udělal jsem krevní test, všechno je normální, později jsem udělal endoskopii nosohltanu, našli cystu thornwald, ale chápala to jako malou a bez zánětu, Diagnostikovali chronickou vazomotorickou rýmu a chronickou tonzilitidu, i když jsou mandle malé a hrdlo se vůbec neobtěžovalo, provedli několik zákroků na mandlích, umyli mandle, absolvovali také testy - minimální překročení normy, 109, rychlostí až 100, c - reaktivní protein a revmatoidní faktor, to je všechno normální.
Do nosu mi kapaly nejrůznější kapky, Amavis, polydex, kloktaný všemi druhy bylin, k ničemu.
navrhl, že by to mohlo být kvůli žaludku, protože tam byly problémy, udělal FGDS, všechno je normální, neexistuje žádný casting.
2krát jsem absolvoval výtěry na výsev z nosu a krku, naposledy v nosu byl odhalen stafylokok mírný růst, v krku streptokok bohatý růst a hojná neisseria subflava.
Prošel testy na viry, Epsteinova tyčinka, cytomegalovirus, herpes simplex typu 1,2, nic z toho nebylo nalezeno.
Byl jsem konzultován onkologem s Laurou, řekl, že je vše v pořádku, mandle nebyly zvětšeny a bez zátek, zaslány na MRI, aby se vyloučily cysty.
A doslova před dvěma týdny jsem provedl MRI měkkých tkání krku, oblast od čela po krk je viditelná, data na disku, závěrem, diagnóza thornwaldtovy cysty nebyla potvrzena a obecně v závěru žádné patologické změny.
Také teď předepsali antibiotikum suprax, pili 10 dní a absolutně nepomohli.
Také jsem si všiml, že z tepla, jako by lechtání zesílilo, se zdá, že to dává v uších, bylo to tak, že se lymfatické uzliny v blízkosti krku zapálily, ale je to několikrát, mohlo to někde foukat.
V nosohltanu stále lechtá, hrudka stojí a hlen stéká po zadní stěně, pořád chcete plivat, někdy suchý kašel, bolí vás hlava a teplota neklesá.
Řekni mi, co by to mohlo být? Jaké léky mohou pomoci?
Zdá se, že jsem již absolvoval všechny potřebné testy.
Po celou dobu nelze s teplotou nic dělat, apatie, žádná síla, periodicky těžká hlava ((
Předem děkuji za odpověď.

Bohatý růst mikroflóry s příznaky naznačuje pokles imunity, v tomto případě může užívání antibiotik, bohužel, situaci zhoršit. Provedli jste obecný krevní test? Je nutná konzultace s imunologem. Můžete se pokusit ukázat úplně. 19týdenní kurz IRS. Chtěl bych vidět fotku hrdla. Jaký je stav srdce, kloubů, ledvin? Někdy může být prodloužená subfibrilace (vaše teplota) známkou intoxikace tonziligenem, tj. Chronicky pozměněnými mandlemi ve stadiu dekompenzace, a to je indikace pro operaci.

Dobré odpoledne. Radiologové si nemusí všimnout malé velikosti cysty Thornwalda, proto je popis „Bez patologie“. Existuje mnoho důvodů pro vaše stížnosti a může dojít k banálnímu vrstvení dvou komplexů příznaků: odtok Zobrazit v plném rozsahu. hlen, hrudka v krku a horečka. Postanasální syndrom (hlen stékající po zadní části krku) je snadno léčitelný.
Pokud jde o subfebrilní tělesnou teplotu, je nutné vyloučit gynekologické patologie a patologie štítné žlázy, pro které je charakteristický subfebrilní stav, únava a slabost.

Online konzultace laura

ORL (otolaryngolog) - lékař, který se specializuje na onemocnění orgánů ORL: ucho, krk, nos. Spektrum těchto onemocnění je poměrně rozsáhlé a zahrnuje více než sto patologií: od prostého nachlazení po akutní tonzilitidu a patologickou dysfunkci systémů.

K získání doporučení k léčbě mírného nachlazení je nutná konzultace terapeuta. U těžkého průběhu bronchitidy u dítěte je nutná pomoc dětského pulmonologa. Konzultaci s pediatrickou ORL by měli provádět rodiče, jejichž děti mají respirační onemocnění.

Specialista navíc odstraní cizí předměty, které spadly do orgánů, vypláchne sírovou zátku a také další terapeutické postupy. Na našem webu můžete získat online ORL konzultaci v reálném čase.
Pokud je to nutné:

  • po dlouhou dobu všechny příznaky patologie přetrvávají a prováděná léčba nepřináší pozitivní výsledky;
  • po terapii často dochází k relapsům;
  • Neustále nebo systematicky pociťujete nepohodlí v oblasti uší, hltanu nebo nosu;
  • Potřebujete analýzu předepsané léčby nebo odborný názor na vhodnost chirurgického zákroku.

Nyní, abyste mohli položit otázku ORL, není nutné chodit na kliniku a stát v dlouhé frontě celé hodiny. Získejte placenou nebo bezplatnou odbornou konzultaci hned teď.

Bezplatná ORL konzultace online

Alergií na pyly trpím již šest let. Letos se alergie objevila o půl měsíce později (obvykle koncem května nebo začátkem června), zhruba od 24. června se příznaky zhoršily. Nyní dochází k silnému otoku nosu, nepomáhají s antihistaminiky (tablety), ani mytí slanou vodou (voda s mořskou solí), ani kapka (vibrocil), ani spreje (afrin, xymelin), ani inhalace (používají se s jehličnatým éterickým olejem a bez něj)... Prosím, řekněte mi, co mám dělat? Je nemožné žít nebo dokonce spát.

Otázka č. 247203odpověděl (1)28. 06. 2020 22:51
07/01/2020 14:49

Dobrý den, Alexandra. Typicky pro alergickou rýmu jsou topickými kortikosteroidy léky volby (nejběžnějším lékem je sprej Nasonex). S pozdravem lékař ORL Karpenko EA.

Komentujte prosím CT skenování čelisti. Různé odstíny vpravo a vlevo od nosu. Bílý bod vpravo. Mohu poslat celou složku s obrázky 3D CT na e-mail. Narušen transparentním výtokem z nosu, ztrátou sluchu vpravo, bolestí v pravém čelistním kloubu při otevírání úst, někdy závratě, suchý kašel, teplota 35,9-36.

Otázka č. 246623odpověděl (1)26. 6. 2020 16:00
06/27/2020 14:33

Dobrý den. Musíte vzít s sebou celou studii (obvykle je zaznamenána na disku) a navštívit lékaře ORL. Máte zánětlivý proces v levém maxilárním sinu.

Ahoj. Mám takový problém, ucpaný nos bez rýmy, kapající kapkami "xymelinu", čich zmizel na tři dny, není tam žádná teplota. Teď užívám sinupret v pilulkách, co to může být?

Otázka č. 246578odpověděl (1)26.06.2020 14:01
30.06.2020 15:22

Příčinou může být přetrvávající otok nosní sliznice. Pokud se stav zhorší, musíte navštívit lékaře.

Dobrý den, problém s uchem. Ve středu bylo všechno v pořádku, ráno jsem měl uši úplně ucpané. Pravice není silná, levá je hrozná. Také to bolí. Druhý den mám bolesti v uchu. Kapky kapaly, ale žádný výsledek, ale. Řekněte mi, co můžete udělat pro zmírnění bolesti? Souvisí to s tím, že ve středu byla vysoká teplota?

Otázka č. 246501odpověděl (1)26.06.2020 06:07
30.06.2020 15:20

Můžete mít oboustranný zánět středního ucha. Je nutné navštívit lékaře, již může být nutné zahrnout do léčby antibiotikum. V současné době je kromě kapek v uších nutné kapat vazokonstrikční nosní kapky (Nazivin, naftyzin atd.)

Dobrý den, před šesti měsíci bylo operováno 6leté dítě (byly odstraněny adenoidy), zpočátku bylo všechno v pořádku, ale nyní špatně slyší. Jak jít na rentgen? A výtok z nosu opravdu nezmizel, kapal jsem isophrou, nyní na Nazonex. Díky předem

Otázka č. 246450odpověděl (1)06/25/2020 21:46
26.06.2020 14:30

Dobrý den, Polyo. Musíte navštívit ORL lékaře a diagnostikovat váš sluch (nejlépe tympanometrii). Rentgenové záření není nutné. U nosu proveďte endoskopii nosu a nosohltanu.
S pozdravem lékař ORL Karpenko EA.

Dobrý den, před deseti dny jsem byl u lékaře se stížnostmi na ucpání, bolestivé pocity a pulzace v pravém uchu a byla mi diagnostikována otomykóza. Bylo provedeno promytí ucha a bylo předepsáno ošetření kapkami Dancil, stejně jako jednorázová dávka tobolky flukonazolu a třídenní dávka ibuprofenu. O čtyři dny později, jmenování druhého lékaře, další oplachování, po kterém lékař uvedl zlepšení a řekl, aby kapal Dancil ještě tři dny. Doktor mě nezaregistroval na další schůzku a ujistil mě, že se brzy vše vrátí do normálu. Uplynulo však pět dní, ale ucho je stále ucpané. Přetížení, jak dlouho po úplném zotavení je považováno za normální? Může to být známka toho, že nemoc nebyla zcela vyléčena nebo se vyvíjí znovu? Jak lze tento příznak zmírnit (kapky, samooplachování)? Nebo je třeba znovu navštívit lékaře?

Otázka č. 246102odpověděl (1)06/24/2020 16:40
06/24/2020 17:39

Dobrý den, Eleno.
1) Trvalé ucpání ucha není normální (za určitých podmínek může být normální, ale je krátkodobé a bez léčby zmizí).
2) Ano, možná.
3) Je nepravděpodobné, že byste to dokázali sami
4) Musíte jít k lékaři
Brzy se uzdrav. S pozdravem lékař ORL Karpenko EA.

Dobrý den, už déle než týden se mi nos začal plnit, bez rýmy, barva je normální, ale těžko dýchám, jako když jsou dutiny oteklé, při mytí roztok nevychází z druhé nosní dírky, hrdlo nebolí, ale také se zdá být oteklé a těžko polykatelné, co byste poradili ? Pokud jsou potřebná antibiotika, co??

Otázka č. 246023odpověděl (1)06/24/2020 11:36
06/24/2020 14:36

Možná se jedná o alergickou reakci. Nestojí za to pít antibiotikum jen tak. Jděte k ORL lékaři, nechte ho podívat se na nos, možná bude nutné před vyšetřením.

V uších bolí bílá tekutina a žlutá kůra, která se lepí na stěny ucha a je těžké ji vytáhnout.

Otázka č. 245641odpověděl (1)22.06.2020 22:18
06/23/2020 11:40

Tento stav je podobný hnisavému otitis media. Je nutné jít na vyšetření k ORL lékaři a zahájit léčbu..

Ahoj. Každou noc bolí ucho a celé ucho velmi špatně, když ležím na boku. Neustálý dluh v tomto uchu, těžko slyším, často ho musím „vyhodit“, abych slyšel. Když ležím v určité poloze, uslyším v uchu tiché bublání. Bolí to umýt. ORL uvedla, že zde nejsou žádné dopravní zácpy. Už 5 let cítím velmi málo zápachu. Někdy jsou zmatení (špatný zápach se zdá být chutný a naopak), někdy je cítit jako kouř.

Otázka č. 245414odpověděl (1)06/21/2020 23:18
06/23/2020 11:42

Získejte CT snímek dutin a spánkových kostí.

Thaye problém. Dnes, když jsem se připravoval na zkoušku, Ouzo najednou začal. Myslel jsem, že to může projít samo. Pak se v uších ozvalo zvonění, ale brzy to přešlo. Před spaním jsem si myslel, že možná existuje nějaký druh tekutiny nebo něco jiného, ​​skočil jsem na jednu nohu s hlavou nakloněnou směrem k ucpanému uchu, takže asi všechno je daleko, když mi zůstala voda v uchu. Tak jsem skočil a nic se nestalo, ale bylo to cítí se, jako by něco uvnitř ucha tlačilo na bubínek s každým skokem Ucho vůbec neublíží, pokud vůbec Co to může být?

Otázka č. 245413odpověděl (1)21. 06. 2020 23:16
06/23/2020 08:33

Ahoj! velmi podobné klinickým projevům síry. Pro přesnější diagnózu vám doporučuji kontaktovat otorinolaryngologa, aby podstoupil správnou léčbu a obnovil sluch.

Ahoj. Už asi čtyři měsíce stéká bílý hlen po krku. Nejprve po dobu 2 týdnů byla teplota 37,1, poté spala. Hrdlo na jednom místě je červené a jako pupínek lymfoidní barvy. Body na čele nebolí, ale bolí v dutinách. Hrdlo je suché, někdy je bolavé a hlien neustále teče. Myslel jsem, že je to alergie, pil jsem suprastin, žádný účinek. Prosím, řekněte mi, co to může být a co můžete poradit při léčbě. je mi 20 let.

Otázka č. 245313odpověděl (1)06/21/2020 14:56
06/21/2020 15:36

Ve vašem případě je vhodné provést počítačovou tomografii dutin, aby se vyloučila sinusitida. Tento problém může být také spojen se zuby..

Ahoj. Začal jsem si opláchnout nos solným roztokem 1 lžičku. ve sklenici vody. Čich zmizel. A už měsíc není obnoven čich. Žádný zápach. Neslyším tabákový kouř, parfém atd. řekni mi, co by mohlo být.

Otázka č. 245311odpověděl (2)06/21/2020 14:47
06/22/2020 11:50

Dříve by bylo hezké podstoupit počítačovou tomografii paranazálních dutin, což výrazně usnadní práci lékaře.

06/21/2020 15:39

Může existovat mnoho důvodů, otoky, polypy, neurolog atd. Možná jste měli koronavirovou infekci, po které váš čich často zmizí. Navštivte ORL lékaře, zde je nutné vyšetření.

Ahoj. Můj manžel kouří už 20 let, je mu 33 let. Už dva roky ho trápí pocit hrčky v krku... není ho vidět v zrcadle, neoslovil Lauru. Co by to mohlo být? Mám udělat MRI?

Otázka č. 245084odpověděl (1)20. 6. 2020 15:23
06/21/2020 11:52

Pocit „boule“ v krku může být způsoben různými důvody, žaludečními problémy, stresem, tonusem krku a podobně. Pokud se obáváte novotvarů, nejdříve navštivte ORL lékaře k vyšetření a poté s lékařem rozhodněte o potřebě dalšího výzkumu.

Dobrý den, dítě má relaps adenoidů. Od odstranění uplynul rok. Vzhledem k současné situaci v zemi neexistuje způsob, jak navštívit lékaře. Kde zahájit léčbu? Adenoidy způsobené virem herpes v těle. Žádné alergie. Co můžete pít, abyste potlačili tento virus?

Otázka č. 245074odpověděl (1)20. 6. 2020 14:47
06/21/2020 11:54

Chcete-li pochopit, zda došlo k relapsu nebo je to chronická rýma, musíte dítě ukázat lékaři.

Dobrý den, 7leté dítě mělo velmi špatné ucho, bolelo ho dotýkat se a lhát. Otipax kapal, podával antibiotikum Flemoxin Salutab, po několika dnech bolest zmizela. Když bolesti ustaly, uviděl jsem v uchu krev a sraženiny. Co dělat ?

Otázka č. 245049odpověděl (1)20.06.2020 13:35
06/21/2020 11:57

Dítě mohlo mít bulózní zánět středního ucha. Stále stojí za to ukázat dítě lékaři, aby vyloučil jakoukoli patologii.

Ahoj! Pomozte mi prosím zjistit, co se mnou je? Již tři roky trápí časté exacerbace hrdla - tonzilitida, faryngitida, časté kazové zátky na mandlích, syrovost, bolest v krku, periodické ucpávání nosu, nízká horečka. Velmi se obává odtoku hlenu podél zadní části hltanu. Hlen je světle bělavý, ale často nažloutlý nebo nazelenalý. Nějaký druh viskózního hlenu, to se děje po dlouhou dobu v krku, i když jím, piji to stále nezmizí. Existuje také sucho v krku, hlen vysychá, v takových chvílích je bolestivé, i když mluví, jazyk se zjevně drží na zadní straně krku. Nějaká léčba stačí doslova 2–3 týdny a hlen opět zožltne. Když je hlen lépe v krku, nezůstává, je spolknut. Od roku 2019 se v nose objevily krusty. Někde od konce léta, na podzim, bylo v nose spousta krust, žlutých, zablokovala celou nosní dírku, nebylo možné ani dýchat. Musel jsem to vyčistit 1-2krát denně. Kromě toho jsou krusty viskózní. Na konci prosince 2019 došlo ke zvýšení teploty na 38 (1–2 dny) a tekutý bezbarvý výtok z nosu, ucpaný nos, bolest hlavy, o týden později se objevila bolest a nepříjemný tlak v horních zubech vlevo při chůzi, skákání a potřásání hlavou. Udělal jsem CT a byl diagnostikován s bilaterální sinusitidou. Od začátku ledna léčila sinusitidu - mytí delfínem, sinupretem, isofrou, cefranem. Kůry v nose jsou také pryč. Ale po týdnu nebo dvou se začaly objevovat znovu, bělavé, v malém množství. Tři týdny po ukončení léčby se kůry začaly objevovat více, v nosu byla suchost, kůry byly žluté, nazelenalé. Na začátku března se objevily ucpané nosy, bolesti těla, nepohodlí na obličeji (podráždění kůže, nepohodlí při dotyku s kůží na pravé straně obličeje). V oblasti maxilárního sinu vpravo byly nepříjemné pocity. Na konci března se objevily nepříjemné pocity v horních zubech vpravo (stisknutí), při kroutí hlavou, bolest v čele, ucpání nosu, malé bezbarvé úniky hlenu. Od konce dubna byla léčena - sextaphagus v nosu třikrát denně, mytí konevem Aquamaris, synupret, nazonex (měsíc). Žluté kůry jsou pryč. Nasonex nedal požadovaný účinek, dopravní zácpy byly pryč, ale bezbarvý únik hlenu zůstal. Uplynuly tři týdny. Ale stále přetrvávala malá zácpa. Nyní, tři týdny po léčbě sextafágem (jeden týden po ukončení léčby nazonexem) se žluté krusty znovu vrátily. Miramistin začal kapat do nosu, žádný účinek. V tuto chvíli se tvorba slizovitých zelených krust v nose obává, pravidelně (zejména ráno) nazelenalý hlen na zadní straně hltanu, ucpaný nos, periodicky naléhavé pocity na levém oku... Nosní kongesce a lisovací pocity v oku jsou nekonzistentní, trvají půl dne, ne každý den.. Řekněte mi, prosím, co se dá dělat. Neexistuje způsob, jak jít na CT.

Otázka č. 245033odpověděl (1)20.06.2020 12:13
21.06.2020 12:01

Pokud navrhneme, že se jedná o chronickou sinusitidu, je prvním krokem vyloučení patologie horních zubů, která může být příčinou takových exacerbací. Konzultujte zubaře.

Dobrý den, bolesti začaly vpravo u palatinové uvule, všechno se tam zčervenalo (na fotografii to bylo zvýrazněno černě), také napravo (na fotografii to bylo zvýrazněno zeleně) se objevily některé procesy, i když jsem si je dříve nevšiml, jen mi v krku silně vyčnívaly žíly a bývali, ale teď vystupovali silně, řekněte mi, co to všechno je?

Otázka č. 244900odpověděl (1)19. 6. 2020 20:26
21.06.2020 12:08

Jedná se o exacerbaci tonzilofaryngitidy, „výhonků“ - granulí lymfoidní tkáně, čeho se nemusíte obávat. Kloktejte antiseptiky, pokud existuje negativní trend, vyhledejte lékaře.

Dobrý den, před pár týdny se v krku objevil pupínek a nedávno se zvětšil, ale nebolí, hrdlo není červené, fotka moc nezkresluje barvu

Otázka č. 244844odpověděl (1)19. 6. 2020 16:17
21.06.2020 12:18

Není se čeho bát. Je to granule lymfoidní tkáně. Kloktejte antiseptikem několik dní.

Dobrý den, prosím pomozte. Včera mi můj syn, 3 roky, strčil do nosu dýňové semínko (velké ploché), šlo to hluboko. Neudusil jsem se, i když jsem na začátku říkal, že je těžké dýchat. Dýchá oběma nosními dírkami. Lékař semeno nenašel, říká, že se díval nosním průchodem do zadní části krku. Kam mohla jít a musím se podrobit vyšetření, abych ji našel a jaký? Doktor řekl, že rentgenové záření se neukáže. Dítě se hraje, normálně spalo, nekašle, ráno několikrát kýchá a otírá si nos. Možná prošel do maxilárního sinu?

Otázka č. 244798odpověděl (1)19. 6. 2020 13:39
06/21/2020 15:41

V lůně, ale určitě to projde a ještě nejsou opravdu vyvinuté. V případě pochybností je dobrý nápad endoskopické vyšetření nosu..

Dobré odpoledne! Chronická tonzilitida. Odstranil jsem bílé zátky, ale u kořene jazyka se vytvořil bílý květ a červené puchýře. Velmi špatný?

Otázka č. 244651odpověděl (1)18. 6. 2020 22:09
06/21/2020 15:44

„červené puchýře“ mohou být velké chuťové pohárky (normální). Pokud existuje negativní dynamika stavu, měli byste se poradit s lékařem.

Ne příjemné pocity v krku, podíval se dolů do krku a viděl obrázek jako na fotografii. Uplynuly 2 týdny. Bojím se

Otázka č. 244601odpověděl (1)18. 6. 2020 18:52
21. 06. 2020 12:15

Není se čeho bát. Může to být granule lymfoidní tkáně, možná papilom. V případě vážného narušení jděte na podrobné vyšetření k lékaři.

Dobrý den, v březnu 2020 jsem náhodou našel teplotu 37-37,2, která stále drží. Objevila se dušnost a bolest na hrudi. V noci teplota klesá a já se hodně potím. Prošel obecným krevním testem, biochemickým a na hormony je vše v pořádku, kromě glukózy (6,33). Dělal jsem EKG a EGD-normy, CT hrudníku - pleuroapikální adheze, chronická bronchitida, Schmorlova kýla. Nyní je na jazyku bílý povlak, bolest v krku (hoří, neublíží polykat), chrapot (ne stálý) a žluté útvary po stranách hrdla. Není příjemné (unavuje se) mluvit. To je onkologie?

Otázka č. 244573odpověděl (1)18. 6. 2020 16:45
06/21/2020 15:48

Ne, může to být chronická tonzilitida. Vezměte tampon ze zadní části hltanu mandlí na flóru a citlivost na antibiotika. S výsledkem jděte na úplné vyšetření k ORL lékaři.

Ahoj, zpočátku mě ucho bolelo, pak se objevil rýma, nebyla teplota. Snažil jsem se jemně kopat do ucha, protože. už tam bylo něco, co by se nafouklo, a potom po zahřátí boritým alkoholem to přešlo, rýma byla ošetřena nejprve rinofluimucilem, pak nazonexem, inhalací soli a sody, amiksin nezkoušel žádné změny., bolesti hlavy byly v oblasti zadní části hlavy od spodní části blíže k uším, teplota je po celou dobu stabilní. Stojí za to zahájit léčbu antibiotiky? Jaké testy jsou potřebné pro tyto příznaky?

Otázka č. 244556odpověděl (1)18. 6. 2020 15:52
06/21/2020 15:52

Je nutné jít na úplné vyšetření k ORL lékaři, pokud je to nutné, předepíše vyšetření. Možná by stálo za to provést CT dutin.

Dobrý den, ztratili jste čich a byli jste nezvěstní 16 dní? Udělal jsem rentgen, všechno je normální. Čelní dutiny jsou volné. Pneumatika maxilárních dutin není snížena. Přepážka není ohnutá. Co to může být a vrátí se čich.

Otázka číslo 244329odpověděl (1)17. 6. 2020 18:49
18. 6. 2020 05:42

Dobrý den, podle popisu máte normu, všechno je v pořádku. Vyfoťte Lauru na konzultaci. Pokud se stav zhorší, proveďte CT sken hlavy.

Už třetí měsíc jsem nemocný. Udělal jsem CT a byl diagnostikován s akutní pravostrannou exsudativní sinusitidou. A chronická levostranná maxilární etmoiditida, neúplná remise. Mohu se pokusit léčit léky. Nebo musím jít k chirurgům... Teď nemohu dočasně opustit dům. V karanténě.

Otázka č. 244162odpověděl (1)06/17/2020 09:16
17. 6. 2020 10:08

DD. Je důležité si uvědomit, že popis CT je pouze popisem radiologa, což není diagnóza. Pro stanovení diagnózy je nutné se poradit s otorinolaryngologem, který s vámi bude mluvit, vyšetřit orgány ORL, porovnat váš objektivní stav a údaje z CT a na základě toho se rozhodnout o lékové nebo chirurgické léčbě.

Ahoj! Hrdlo svědí a svědí již více než šest měsíců v samotných hlubinách hrtanu za mandlemi a hlouběji. Obzvláště ráno je polykání o něco snazší. Žádná teplota, jinak normální zdraví. Je to samo o sobě červené. Mám angínu a faryngitidu (velmi dlouho, ale žádné takové pocity nebyly). Někdy lehce zatlačím a opláchnu zátky sám. Existuje také hiatální kýla (kýla jícnu) a došlo k otravě refluxem. Ale nyní a po dlouhou dobu není v ústech žádná kyselá nebo hořká chuť a také léky, které snižují kyselost, nepomáhají pocitu podráždění v krku. Několikrát jsem prošel analýzou setí z krku. Klebsiella pneumonia byla nalezena 3krát a 4krát. Tak, jak je to nyní. Byla také ve výkalech. Snažil jsem se léčit bakteriofágy - to nepomůže. Krk nezmizel, Klebsiella nezmizel. Antibiotika nebyla léčena. Před rokem pil pouze doxycyklin pro jiné účely (prevence po kousnutí klíštěte). Šel jsem na ORL před šesti měsíci. Doporučil bakteriofágy a pak řekl: No, pokud se to po polknutí stane snadnějším, nejedná se o ORL chorobu. V mém městě není mnoho lors, takže není moc kam jít. Obecně teď hrdlo bolí jen na jedné straně. Stále chci podstoupit antibiotickou terapii. Byla použita citlivost. Ale nechápu, co je lepší pít. Co je obecně bezpečnější a zároveň efektivnější? Říká se, že levofloxacin je velmi účinný, citlivost nebyla testována speciálně pro něj, ale byl testován na jeho typ. Stojí to za to zastavit, pak v jaké dávce, nebo je nutné udělat něco jiného? Nebo amoxicilin? (Vypil jsem asi před třemi nebo čtyřmi lety, nepamatuji si proč) Jaký je nejlepší způsob kloktání paralelně? (Ledviny fungují bez problémů, alergie jsou velmi vzácné, nebyly žádné léky, játra byla před rokem ultrazvukem v normálním stavu)

Otázka č. 243964odpověděl (1)16. 6. 2020 14:34
06/17/2020 10:13

Ahoj. Řekněte mi, že když se vaše auto porouchá, také nejprve demontujete, smontujete, vyměníte díly? nebo přímo vést ke službě?
Alespoň je to stroj, jen železo.

A tady mluvíme o vašem zdraví. Užívat a pít levofloxacin právě tak (což je rezervní antibiotikum a má do boku vůz a malý vozík) - to znamená, JEN JEN ODPADOVAT VZTAH K VAŠEMU ZDRAVÍ.

Klebsiela, u které bylo zjištěno, že nemá nic společného s bolestmi v krku.

Nejprve musíte navštívit gastroenterologa.

ps (pokud ve svém městě nemáte žádné lékaře, jděte kdekoli)

Ztráta čichu. Necítím žádné pachy, kromě inhalátoru s hvězdičkou (mentol a máta mírně voním). Věřím, že to začalo po použití nosního spreje, který byl zastaralý. Už žádný výtok z nosu, žádné další komplikace. Žádný zápach za týden, jak se zotavit?

Otázka č. 243755odpověděl (1)15. 6. 2020 18:25
06/17/2020 10:17

DD. Takto může probíhat známá koronavirová infekce. Není třeba se bát. Hlavní věc je izolovat se.

Vůně se vracejí s časem. Pokud nedojde ke zlepšení do 2 týdnů, navštivte odborníka, pravděpodobně vám budou předepsány nosní kortikosteroidy.

Dobrý den, moje MRI ukazuje sinusitidu. Moje otázka zní, může někdo, kdo měl zánět vedlejších nosních dutin, mít zánět vedlejších nosních dutin.

Otázka č. 243753odpověděl (1)15. 6. 2020 18:14
19. 6. 2020 12:45

Dobrý den, Vlade. Sinusitida je obecný termín pro zánětlivé změny v paranazálních dutinách (také známé jako sinusy, odtud název). Sinusitida (aka maxilární sinusitida) je specifická forma sinusitidy, jednoho z jejích typů. Pořiďte si fotky a navštivte svého ORL lékaře. S pozdravem lékař ORL Karpenko EA.

Dobrý den, i v zimě jsem měl nárůst jedné amygdaly a měl jsem horečku, pil jsem antibiotika, teplota prošla a amygdala se po dobu 5 měsíců nesnížila. Je uvolněná a z mezer je bílý výtok (Někdy vycházejí samy), ale hrdlo se ani neobtěžuje ani nebolí, není tam žádná teplota, ale amygdala je stále zvětšená. Nedávno se objevila také stomatitida, vyléčím ji jen na jiném místě. Zdá se, že dásně změnily barvu a objevily se nějaké hrany. A některé červené tečky se objevují také na sliznici tváře, ale pak zmizí a objeví se znovu.

Otázka č. 243400odpověděl (1)06/14/2020 09:53
15. 6. 2020 12:02

Musíte navštívit svého zubaře kvůli ústní hygieně.
Také má smysl konzultovat lékaře ORL.

3. den nemoci. Teplota 39-39,5. Srážení paracetamolem nefunguje. Mám chronickou angínu a každé 2 roky mám bolesti v krku. Tentokrát vážnější. Mám jen folikulární bolest v krku nebo komplikace ve formě abscesu a vyžaduji operaci?

Otázka č. 243374odpověděl (1)14.06.2020 06:57
19. 6. 2020 12:49

Dobrý den, Vitaly. Ve vzhledu to sice nevypadá jako absces. Budete se muset obrátit na ORL lékaře, musíte složit nějaké testy, rozhodnout o patogenu. Mohou být potřebná antibiotika. Brzy se uzdrav. S pozdravem lékař ORL Karpenko EA.

Dobré odpoledne. Při analýze očkování stafylokoků v hrdle a nosu byl detekován stafylokok v titru 10 až 4 stupně. Je to norma? Nebo potřebujete léčbu. Analýza je nutná pro lékařskou knihu pro stravovací podnik.

Otázka č. 243229odpověděl (1)13. 6. 2020 14:33
16. 6. 2020 08:47

Dobré odpoledne! Ne normou. Masť supirocin 2% namažte předsíň nosu dvakrát denně po dobu 7 dnů. Po 10 dnech znovu proveďte nátěr.

Ahoj. Dítě dostalo bolest v krku. Předepsaný azithromycin 250 mg po dobu 3 dnů. Třetí den přijetí končí a teplota také stoupá dvakrát denně nad 38,5. Zítra je volný den, co dělat. Na co čekat?

Otázka č. 243223odpověděl (1)13. 6. 2020 14:02
15. 6. 2020 11:57

1) Obdrželi jste streptotest?
2) Pokud ne, kontaktujte jiného odborníka.
3) Sumamed není lékem volby při léčbě akutní streptokokové angíny, zejména proto, že 3denní režim již dávno uplynul.

Kontaktujte jiného specialistu.

Dobré odpoledne! Před rokem jsem trpěl silným suchým kašlem, po vyšetření ORL jsem diagnostikoval loringotracheitidu, předepsal jsem antibiotika, šalvěj, stopusin, kašel na chvíli zmizel, ale znovu se vrátil a stále mučil, jaké další prostředky lze použít k léčbě suchého kašle?

Otázka č. 243190odpověděl (1)13. 6. 2020 12:04
15. 6. 2020 11:55

Kašel není nemoc! Musíte léčit příčinu kašle.

Je lepší se poradit s odborníkem, zjistit příčinu a léčit ji.

Chronický dlouhodobý kašel může být způsoben žaludečními potížemi (je třeba také vyloučit GERD, sinusitidu a bronchiální astma..

Ahoj. Dnes jsem se probudil a moje uvula se výrazně zvětšila. Navíc má takovou velikost, že když stisknu jazyk lžičkou, uvula na něj jednoduše spadne. Neexistuje žádný jiný zánět nebo vyrážka. Alergie se nikdy nestala, ať už se dělo cokoli. Včera jsem v posteli snědl čokoládu s ořechy a byl jsem příliš líný na to, abych si vypláchl ústa a vyčistil zuby. Možná se zapálil kvůli špíně v ústech? Domluvil jsem si schůzku s lékařem, ale to je už v úterý. Možná to doma můžete nějak snížit?) Děkuji.

Otázka č. 243170odpověděl (1)13. 6. 2020 10:43
13. 6. 2020 12:07

Dobrý den, Ivan. Jazyk (aka uvula) by se mohl zvýšit v důsledku alergické reakce (jak na samotnou čokoládu, tak na ořechy) nebo v důsledku infekce dýchacích cest. Pokud nejsou žádné známky onemocnění (bolest v krku, pocení, kašel, horečka), je nejpravděpodobnější alergie. První věc, kterou musíte udělat, je přestat na chvíli s čokoládou a ořechy, druhou je pít hodně tekutin. Pokud jazyk naroste, naruší polykání nebo dýchání, užijte jakoukoli antialergickou tabletu, jako je Loratadin. Než začnete přípravek užívat, přečtěte si pokyny. S pozdravem lékař ORL Karpenko EA.

Dobrý den, začal jsem užívat azithromycin na pyelonefritidu, vypil jsem jednu pilulku, po 3 hodinách začal čich mizet, byl pryč 3 dny. Jak pochopit nežádoucí účinek tohoto léku nebo ne?

Otázka č. 243054odpověděl (1)06/12/2020 19:27
13. 6. 2020 08:49

Dobrý den, Christino. Pokud se jedná o vedlejší účinek léku, měl by být pokles čichu reverzibilní a vnímání pachů by se mělo po vysazení léku vrátit. Pokud je třeba v kurzu pokračovat, poraďte se s lékařem o možnosti výměny antibiotika za lék jiné skupiny. Pokud se čich neobnoví do týdne, pokud změna léku nedává výsledek, je možné, že důvody pro porušení čichu jsou jiné (infekce, alergie). V takovém případě kontaktujte svého lékaře ORL. Brzy se uzdrav. S pozdravem lékař ORL Karpenko EA.

Ahoj! Prošel tamponem z nosu a odhalil Staphylococcus aureus 1 × 10 * 5. Je citlivý na antibiotika, antimykotika, bakteriofágy. Lékař předepsal stafylokokový bakteriofág. Jak to vzít A kde? Poraďte se prosím.

Otázka č. 243028odpověděl (1)06/12/2020 17:00
13. 6. 2020 08:52

Dobrý den, Saši. Existuje mnoho způsobů, jak bakteriofág užít. Pokud máte problém, je pravděpodobné, že jej musíte vzít lokálně do nosu (obvykle je předepsáno kapat nebo stříkat do nosu). Uchovávejte lék v chladničce.

Dobré odpoledne ! Už týden trpím. Vyrážka na jazyku, vyrážka na ústní sliznici, pocit pálení a pysky. Byl jsem u lékaře (zubaře), byly mi předepsány pilulky na alergie a oplachování. Ale nic se nemění. Už nevím, co mám dělat. Řekni mi, co by to mohlo být? Jakého lékaře kontaktovat ?

Otázka č. 242942odpověděl (1)06/12/2020 10:42
06/12/2020 13:54

Dobrý den, Tatiano. Pokud alergické pilulky a oplachování nefungují, nemusí se jednat o alergii nebo infekci. Šel bych k gastroenterologovi (některá onemocnění trávicího traktu mohou vyvolat vaše příznaky). S pozdravem lékař ORL Karpenko EA.

Dobrý den, nevím, koho už bolí bolí ucho, prošel jsem audiogramem, slyšel jsem na 100%, šel jsem k Lauře, řekla, že je všechno v pořádku před tím, za měsíc byla léčena tubootitidou, všechno bylo léčeno dobře o dva týdny později, stejné bolesti, nepohodlí a přetížení levé ucho, zasláno neurologovi, neurolog řekl, že to je vše, cervikální osteochondróza potřebuje masáž a aktovegin k propíchnutí, zítra je poslední den injekcí nula, masáž 3 sezení nepomůže nic, co dělat, na koho se obrátit?

Otázka č. 242892odpověděl (1)06/11/2020 23:03
06/12/2020 14:00

Dobrý den, Ekaterino. Tubootitida, pro kterou jste byli léčeni, může nastat ucpáním ucha a bolestí. Abyste potvrdili tuto diagnózu a zároveň se ujistili, že jste se z této nemoci vyléčili, musíte udělat tympanometrii. Proto se obraťte na svého ORL lékaře a podrobte se tomuto vyšetření. Brzy se uzdrav. S pozdravem lékař ORL Karpenko EA.

Ahoj. Jsem závislý na vazokonstrikčních sprejích. Na rukou směr pro operaci. Před třemi dny mi zmizel čich a chuť, i když nejsilnější, necítím absolutně nic. Žádné další bolesti, žádná teplota. Nos dýchá (pomocí spreje), nedochází k žádnému výtoku, ale dochází k pocitu „těžkosti“ v oblasti nosu a neustálému pocitu, jako po udušení nosu při plavání. Prosím, řekněte mi, je to očekávaná situace s takovou závislostí? A čich se bez operace nevrátí?

Otázka č. 242877odpověděl (1)06/11/2020 22:00
06/12/2020 14:05

Dobrý den, Anno. Možná jste ztratili chuť a vůni kvůli infekci dýchacích cest. V tomto případě se jedná o reverzibilní jevy a obvykle se vše obnoví po týdnu. Pokud porušení přetrvává, obraťte se na lékaře ORL.

Dobré odpoledne. Poškrábal jsem se na vnitřní straně ucha, začalo to bolet. Koupil jsem kapky Maxikold, ale nějak mi „zablokovaly“ ucho, jako by to bylo něčím trochu ucpané. Dnes jsem si koupil boritý alkohol, nakapal a úplně mi zablokoval ucho! Řekni mi co dělat. dík

Otázka č. 242873odpověděl (1)06/11/2020 21:45
13. 6. 2020 08:57

Dobrý den, Helen. S největší pravděpodobností je vaše kůže zvukovodu oteklá (tzv. Otitis externa). Obraťte se na ORL lékaře, bude vám diagnostikován a vybrán vhodný lék. Vaším úkolem doma je chránit ucho před vodou a neprovádět s ním žádné mechanické manipulace (čištění tyčinkami, používání sluchátek atd.). S pozdravem lékař ORL Karpenko EA.

Prošel analýzou flóry a citlivosti na antibiotika. Objevili Staphylococcus aureus. Jak a co zacházet?

Otázka č. 242820odpověděl (2)06/11/2020 17:31
16. 6. 2020 08:42

Dobré odpoledne! Masť supirocin 2% namažte předsíň nosu dvakrát denně po dobu 7 dnů. Po 10 dnech proveďte kontrolu rozmazání.

06/11/2020 18:06

Dobrý den, Asya. Tento mikroorganismus může být u lidí přítomen normálně. Je nutné znát lokalizaci (odkud byl přesně odebrán nátěr), množství (aka titr) a klinické příznaky. Možná vůbec nevyžaduje žádnou léčbu..

Dobré odpoledne. Pomozte prosím, už více než 5 měsíců teplota 37-37,4 skáče, svědí se v nosohltanu a jako by to bylo nějaké sucho, na samém začátku, když jsem onemocněl asi měsíc a půl, byl stále suchý, silný kašel se záchvaty. Zpočátku jsem pil a sirupy proti kašli a amiksin a všechny druhy sprejů na krk, shrnul antibiotika, vše dočasně pomohlo a jak se léčba znovu zastavila, příznaky zesílily, teplota neustupovala. V únoru jsem udělal flash disk, všechno je v pořádku, prošel jsem krevním testem, všechno je v pořádku, později jsem udělal endoskopii nosohltanu, našli mi thornwaldskou cystu, ale ona to chápala tak malou jako ona a bez jakéhokoli zánětu. Diagnostikovali chronickou vazomotorickou rýmu a chronickou tonzilitidu, i když mandle jsou malé a hrdlo obecně nikdy prakticky neobtěžovalo; nicméně provedli několik procedur na mandlích a umyli mandle. Zkoušel jsem také testy - nejmenší přebytek normy, c - reaktivní protein a revmatoidní faktor, to je normální. Do nosu mi kapaly všechny druhy kapek, Amavis, polydex, kloktaný všemi druhy bylin, to je k ničemu. navrhl, že by to mohlo být kvůli žaludku, protože tam byly problémy, udělal jsem FGDS, všechno je normální, neexistuje žádný casting. 2krát jsem podstoupil výtěry na výsev z nosu a krku, naposledy v nosu byl odhalen stafylokokový mírný růst, v krku streptokok bohatý růst a hojný růst neisseria subflava. Prošel testy na viry, Epsteinova tyčinka, cytomegalovirus, herpes simplex typu 1,2, nic z toho nebylo nalezeno. Byl jsem na konzultaci s Laurovým onkologem, řekl jsem, že vše je v pořádku s vizuálním vyšetřením, poslaným na MRI. A doslova před dvěma týdny jsem provedl MRI měkkých tkání krku, na závěr nebyla potvrzena diagnóza Thornwaldtovy cysty a obecně na závěr bez patologických změn. Také teď předepsali antibiotikum suprax, piju 8 dní a absolutně nepomáhá. Stejně jako dříve, svědění v nosohltanu a hlenu stéká po zadní stěně, někdy suchý kašel a teplota neklesá. Řekněte mi, jaké další testy mohu absolvovat? S teplotou není možné neustále nic dělat, apatie, není síly, hlava je občas těžká ((předem děkuji za odpověď.

Otázka č. 242805odpověděl (1)06/11/2020 16:23
13. 6. 2020 09:06

Dobrý den, Yano. Zvýšený titr ASL-O naznačuje odloženou a možná i pokračující BSHA infekci, která je charakterizována prodlouženým zvýšením tělesné teploty na subfebrilní čísla. ASL-O musí být předán v dynamice a porovnat výsledek s prvním testem - hodnota by se měla snížit. Důvod zvýšení titru ASL-O je s největší pravděpodobností spojen s vaší chronickou tonzilitidou, proto je pro vás indikován debridement mandlí. Po ukončení léčby, kromě ASL-O, vezměte kontrolní nátěry z krku (GABHS je jen streptokok) Thornwaldova cysta, v případě hnisání, jako každá jiná cysta, může také vyvolat zvýšení tělesné teploty. Navíc popisujete příznaky v nosohltanu, kde se nachází. Pokud se ASL-O vrátil do normálu, plodiny jsou čisté, tonzilitida se nezhoršuje a příznaky přetrvávají, vyřešte problém s cystou. Brzy se uzdrav. S pozdravem lékař ORL Karpenko EA.

Dobrý den, můj nos nedýchá, pokud kapáte kapky. Samozřejmě je to moje vlastní chyba, dvakrát denně kapám „Tizin“ ročně. Řekněte mi, jak můžete obnovit normální nosní dýchání bez kapek?

Otázka č. 242736odpověděl (1)06/11/2020 11:38
06/11/2020 14:06

Dobrý den. Abyste obnovili nazální dýchání, musíte pochopit příčiny vašich nosních potíží. Měli byste se poradit s lékařem ORL, nejlépe video endoskopickým vyšetřením nosní dutiny a nosohltanu. Závislost na kapkách se může tvořit z různých důvodů a jejich neustálé a nekontrolované používání může vést ke zdravotním problémům. Neodkládejte návštěvu lékaře. Být zdravý. S pozdravem lékař ORL Karpenko EA.

Ahoj. Mám obavy z přetížení pravého ucha. Objevil se po sprše. Také se to stalo dříve, ale rychle to prošlo. A teď téměř týden neuplynul. Nebolí to, ale večer je v uchu hluk a hlava vpravo trochu bolí. Co lze udělat nyní? Velmi nepříjemný pocit. Vyzkoušel jsem všechny techniky (jako sevření nosu a vydechování atd. Nic nepomůže). Možná kapky kape?

Otázka č. 242678odpověděl (1)06/11/2020 07:42
06/12/2020 13:47

Dobrý den. S největší pravděpodobností je vaše ucpané ucho způsobeno přebytečným ušním mazem, ke kterému často dochází po vstupu vody do ucha. Nemusíte nic kapat, musíte navštívit lékaře ORL a v případě potřeby si vyčistit ucho. S pozdravem lékař ORL Karpenko EA.

Dobrý den! Během rybářské výpravy jsem velmi zvlhl. Následujícího dne čich a část chuti zmizely. Rozeznávám jen sladké, hořké, kyselé a slané. Vypil jsem kurz Nebozitu a kurz azithromycinu. Neexistují žádná vylepšení. Nosní kongesce, horečka a kašel nebyly přítomny. Ani bolest v krku.

Otázka č. 242543odpověděl (1)06/10/2020 17:13
13. 6. 2020 09:17

Dobrý den, Alexander. S největší pravděpodobností jste na pozadí hypotermie zachytili nějaký druh respiračního viru. Dochází ke snížení vůně a / nebo chuti na pozadí těchto procesů, zotavení nastane během 7-8 dnů. Vypláchněte si nos izotonickým solným roztokem a pijte hodně tekutin. Pokud se citlivost nevrátí, vyhledejte lékaře ORL. S pozdravem lékař ORL Karpenko EA.

Ahoj! 07.06 ráno jsem měl teplotu 37,2 a ucpaný nos, během dne chuť a vůně zmizely. Dnes 10.06 není teplota, není ani rýma, ale chuť a vůně se nevrátily, ale objevil se mokrý kašel. Prosím, řekněte mi, jaká je diagnóza a co si můžete koupit v lékárně, abyste obnovili svůj čich. díky za odpověď.

Otázka č. 242443odpověděl (1)06/10/2020 11:19
10. 06. 2020 12:47

Dobré odpoledne. Projde to samo - popište příznaky, které jsou běžné při infekci koronaviry. Sledujte izolaci.

Ahoj. Řekni mi prosím. 1. Je možné z takového balení odkapat kyselinu aminokapronovou? Je to stejné jako v lahvích? 2. Včera jsem dostal injekci ketorolu, o pár hodin později jsem začal krvácet z jedné nosní dírky. Mám tam slabá plavidla. Toto je vedlejší účinek léku a toho, co lze v budoucnu nahradit, aby se zabránilo krvácení z nosu?

Otázka č. 242414odpověděl (1)06/10/2020 08:37
15. 6. 2020 11:36

Účinnost kyseliny aminokapronové je poměrně nízká.
Raději si na nos naneste zvlhčující masti (například panthenol)
a navštivte ORL lékaře pro endoskopii nosu a řešení problému koagulace krvácejících cév.
být zdravý.

Dobrý den, teplota mého manžela vzrostla z pátku na 38,6 -39 a byl snížen o Nurofen, Analgin, Paracetamol. V neděli mě hrdlo silně bolelo, bolí to polykat, začali se oplachovat chlorhexidinem, měsíčkem, teplota stoupá na 39, znovu srazíme. Znovu to stoupá, v neděli jsme se podívali na bílou ránu na hrdle na žláze, začali pít summamed 500, druhý den se na jazyku objevily červené skvrny, celá tvář byla pokryta červenými skvrnami, teplota vyskočila, pokračujeme v oplachování, dnes (již 6 dní) je teplota 38, 6, kloktá jodinolem, odvíjí imunodeficienci, vypláchl si ústa stomatofytem, ​​skvrny zmizely na jazyku, na obličeji nejsou žádné skvrny, dnes vypili 3 pilulky summamed, moje hrdlo je velmi bolavé. Co dělat? Proč jsou na obličeji skvrny? Žije v Petrohradě, ale je registrován ve Velkém Novgorodu, jak zavolat lékaře? Vezmou ho bez tyče? A nevezmou ho na Lenexpo? Pomoc

Otázka č. 242303odpověděl (1)06/09/2020 17:26
15. 6. 2020 11:35

Ahoj!
Ve vaší situaci je lepší zavolat lékaře infekčního onemocnění doma.
Neměli byste dál bezmyšlenkovitě pít antibiotika.
být zdravý.

Ahoj. Syn má 4 roky. Uložil jsem mě do postele, v nose mi byly zaschlé krusty, rozhodl jsem se to pokapat solným roztokem, abych si mohl snadněji vysmrkat. Rozrušil jsem se a kapal jsem do nosní dírky, ke které jsem měl nakloněnou hlavu. Silně jsem kapal, kapky 4. Dítě téměř okamžitě řeklo, že ucho uvnitř bylo z té strany bolavé. Před tím nikdy nebyly žádné problémy s ušima. Po 10 minutách jsem usnul. Ale když usnul, dotkl se ucha. Mohla se voda rozlit nebo co se stalo? Jak je to nebezpečné a co dělat?

Otázka č. 242295odpověděl (1)06/09/2020 16:59
06/10/2020 15:56

Dobrý den, Katerino. S největší pravděpodobností vniknutí solného roztoku do ucha a vyvolalo tyto příznaky. V tom není nic strašného. Pokud si dítě již nestěžuje, není nutná žádná léčba, je nutné pozorování. Pokud se stížnosti opakují nebo pokud máte podezření na ztrátu sluchu v tomto uchu, navštivte svého lékaře. S pozdravem lékař ORL Karpenko EA.

Dobré odpoledne! Tři ze čtyř lidí v rodině mají bolesti v krku (červené hrdlo a polovina oblohy jsou také červené), nízká teplota, rýma. Co to je a s čím je třeba zacházet?

Otázka č. 242277odpověděl (1)06/09/2020 16:06
06/10/2020 16:04

Dobrý den, Ekaterino. S největší pravděpodobností popisujete příznaky akutního respiračního onemocnění. Léčba mírných forem je obvykle symptomatická. Opláchněte si nos izotonickým solným roztokem, pijte hodně teplé tekutiny, můžete pít heřmánkový čaj (velmi dobrý a cenově dostupný antiseptikum), dodržovat osobní hygienu. Obvykle příznaky 3-4 dny ustupují a o 7-8 dní dochází k uzdravení. Pokud se stav zhorší, zavolejte lékaře doma. Brzy se uzdrav. S pozdravem lékař ORL Karpenko EA.

Dobrý den, mám tento problém už téměř tři roky. Všechno to začalo běžným nachlazením a bolestmi v krku, vždy jsem v takových případech používal aerosol Hexoral. Tentokrát všechno zmizelo, ale o den později to začalo znovu bolet, znovu jsem použil Hexoral, všechno zmizelo a po několika dnech znovu a znovu a žádný jiný lék mi nepomohl. Šel jsem k různým ORL specialistům, vzal si nátěr, umyl si mandle, nic nepomohlo, bolí mě hrdlo od rána do večera, někdy velmi, někdy „v pozadí“, ale bolest nikdy vůbec nezmizela. Pak se po roce celé té hrůzy objevil další problém, někdy se mi těžko spolklo, zkusil jsem to, ale nefungovalo to. To je velmi děsivé, jakmile jsem se skoro udusil, ne-li pro sklenici vody. Nemohu polykat husté jogurty a jíst kyselé sladkosti a během jídla piji vodu. Papilomy se objevily pod jazykem bezprostředně po nemoci, ale nerostou. Bylo mi řečeno, že mám chronickou tonzilitidu, takže když se bolest zesílí, užívám kapky Tonsilgon. Dokonce i nedávno, spolu s problémy s polykáním, mě několik dní po sobě pekelně bolí žaludek a pocit, že se dusím, je pro mě těžké se zhluboka nadechnout, začínám panikařit, předtím jsem měl také uškrcení, jako by někdo byl já tlačí na hrdlo, ale zdá se, že to prošlo. Četl jsem na internetu, že to mohou být žaludeční potíže a kvůli tomuto pocitu pálení v krku, bolesti atd. Moje sestra studovala terapeutku, ale ona mi nevěří, nikdo z mé rodiny nevěří, že trpím každý den. Nevím, ke kterému lékaři mám jít, jaká vyšetření podstoupit atd..

Otázka č. 242104odpověděl (1)06/08/2020 22:03
06/09/2020 09:46

Dobré odpoledne. Pravděpodobně budete mít GERD (příjem obsahu žaludku do jícnu a hltanu).
Je nutné se poradit s gastroenterologem, při správné léčbě se vám to okamžitě usnadní.

Dobrý den, před 3 měsíci jsem přišel z moře a začal mi otravovat hrdlo, bolelo to, bolelo to, ale nebolí to polykat. Teplota byla pravidelně asi týden pravidelně 37 a bylo jí špatně. Šel jsem k doktorovi. Standardně jsem prošel krevními testy (obecně, biochemickými).... Hrdlo bylo červené, vzali tampon z krku a našli Candidu 10'7, vypili lék, uzdravili se, teplota se zlepšila, ale hrdlo stále bolelo, doktor také řekl, že moje hrdlo vypadalo úplně zdravé a udělal další nátěr a objevil se Staphylococcus aureus 10'3 a Neisseria 10'5 stupňů. Předepsaná antibiotika na 5 dní k pití, pití jako hrdlo se téměř zlepšilo, ale všechno přesně ráno, když se probudíte, jsou v krku mírné bolesti a jako by nějaký hlen s nepříjemným zápachem (nekašlal), jako by stékal po zdi, a nějaký druh někdy se slabost změní na horečku a kašel je suchý. Znovu jsem šel k lékaři, řekl, že moje hrdlo vypadá zdravě (ale před nátěrem na stafylokoka to vypadalo zdravě pro mě, ale ve výsledku byl nalezen stafylokok), nevidí žádný hlen, ale hrdlo nemůže jen bolet. možná stafylokok neprošel? A také mi řekněte, jestli je moje analýza stafylokoků a Neisserie velmi těsná? A řekni mi, jak mám být i nadále ?

Otázka č. 242065odpověděl (1)06/08/2020 18:28
06/09/2020 09:49

dobré odpoledne!
Musíte kontaktovat gastroenterologa a budete rádi.
(máte podezření na GERD)

Dobré odpoledne. Můj manžel měl ucpané ucho asi před 10 dny, a když pohnul čelistmi a ušima, ucho se poprvé otevřelo. Kvůli situaci s covid v Moskvě kategoricky odmítá jít na kliniku. Žádná bolest ani výtok. Kapky kandibiotika kapaly. Po kapkách ucho přestalo úplně slyšet. Včera jsem koupil Remomax. Kapal jsem podle pokynů a ležel s ním 50 minut. Pak se otočil a lék vyšel ve stejné barvě. U vchodu do zvukovodu jsem hokejkou neshromáždil mnoho měkké síry. Potom opláchl injekční stříkačku. Voda vytékala. Nebyla žádná dopravní zácpa. Sluch se neobjevil, není bolest. Pověz mi, co dalšího můžeš dělat? Má smysl vyzkoušet Removax znovu? Nebo nějak přesvědčit svého manžela, aby šel na kliniku.

Otázka č. 242040odpověděl (1)06/08/2020 16:11
09.06.2020 09:52

Můžete si dál vysmívat ucho a nakonec úplně ztratíte sluch..

Nebo můžete kontaktovat odborníka, kterého vám doporučuji.

Může to být sirná zátka, otitis externa, cizí těleso. atd.

Kontaktujte odborníka.
být zdravý.

Ahoj! Jaké antibiotikum lze užívat společně s kapkami Candibiotika k urychlení léčby akutního otitis externa?

Otázka č. 241970odpověděl (1)06/08/2020 12:03
06/09/2020 09:43

A jaký druh oleje nalít do mashiu, co by šlo? - otázka ze stejné série.

Všechno je individuální a každá situace vyžaduje individuální přístup.

Za druhé, antibiotika mohou být předepsána pouze lékařem na plný úvazek.

Zatřetí, otitis externa je léčena lokálně, systémová antibiotická léčba zpravidla není nutná.

Dobrý den, nemáme ORL, takže nemůžu jít k lékaři v našem městě, asi před měsícem, po noční zmrzlině mě bolelo hrdlo, po několika dnech jsem to vyléčil, ale při vyšetření jsem si všiml hrudky s hnisem, co by to mohlo být a jak s ní zacházet?

Otázka č. 241950odpověděl (1)06/08/2020 10:10
06/08/2020 14:40

Dobré odpoledne! Máte hnisající folikul mandlí. Je nutné jej otevřít a ošetřit povrch, stejně jako se poradit o stavu vašich mandlí, takže návštěva lékaře ORL je povinná. S pozdravem E.V. Bayke.

Dobré odpoledne. Před 15 lety došlo k poranění ucha, membrána praskla od 6:00 do 11:00, včera jsem plaval v moři, zasáhla mě silná vlna, nyní je pocit, že se voda dostala dovnitř. Cítím se nepohodlně. Jak odstranit zachycenou vodu v uchu ?

Otázka č. 241928odpověděl (1)06/08/2020 07:56
06/08/2020 14:54

Dobré odpoledne! Voda opustila vaše ucho sama, pocit nepohodlí je způsoben změnou sliznice bubínkové dutiny na dráždivou látku ve formě vody. Doporučuji navštívit specialistu na otoskopii, protože kontakt s vodou může způsobit zánět s následným hnisáním. S pozdravem E.V. Bayke.

Ahoj. Pomozte mi, prosím !! Nevím, co mám dělat. Již druhý rok po sobě, v létě, mám úplně ucpaný nos. Žádné kapky a pilulky nepomáhají. Vím, že mám hodně alergií, lékař předepsal antialergenní pilulky. Piju je, ale nos se neotevře. Říkali, že mám alergickou rýmu, ale nevěřím tomu. Protože strčí nos pouze do polohy sedící a ležící. když stojím, můj nos dýchá! Vyzkoušeli jsme různé kapky, pilulky. Nic nepomůže, nemám dost spánku, kvůli tomu jsem stál na nervy. Pomozte mi, prosím!! Poraďte se s lékařem, možná z Jekatěrinburgu.

Otázka č. 241924odpověděl (1)06/08/2020 07:16
06/09/2020 09:41

Dobrý den, byly vám předepsány nazální hormonální léky (avamis, nazonex, flixonase)? Zkoušeli jste je v průběhu 2-3 týdnů, nepřetržitě?

Dobrý den, obávám se o pocit cizího předmětu v krku, kloktání nepomáhá, polykání nebolí, jen nepohodlí

Otázka č. 241876odpověděl (1)06/07/2020 21:18
06/07/2020 22:32

Dobrou noc. Poměrně ostrý vzhled takových stížností bez zvláštního důvodu může být příznakem vymazaného toku covid. Zvažte také možnosti přetížení pylu leteckými alergiemi. Získejte kompletní krevní obraz.